正规体育官网

当前位置: 正规体育官网 高考统招 高考真题 2019年天津卷英语高考真题试题 word版(含答案)

2019年天津卷英语高考真题试题 word版(含答案)

2020-04-03 06:55:04


绝密★启用前
2019年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)
英语  笔试
本试卷分为第I卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第l卷1至10页,第Ⅱ卷11至12页。
答卷前,考生务必将自己的姓名、准考号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试
用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
祝各位考生考试顺利!
第I卷
注意事项:
1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号
2. 本卷共55小题,共95分。
第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节;单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
例:Std over there _____________ you'll be able to see it better. 
A. or         B. d         C. but          D. while
答案是B。
1.---I guess you t to go play tnis.
---__________. That's exactly what I was tg too.
A. I 't get it              B. It's up to you
C. You never ow           D. You read my d
2. I __________ to sd Peter a gift to congratulate  on his marriage,but I cou't age it.
A. had hoped           B.  hopg     C. have hoped     D. would hope
3. A study shows the stuts who are gaged  after-school activities are happier t _________who are not.
A. ones     B. those      C. these        D. t
4.____________ to tk critically is  portt skill today's childr will need for the future.
A. Learn    B. Learned      C. Learng      D. Havg learned
5.___________ all the pros, several of the players produced ext perforces.
A. Accorg to      B. stead of       C.  addition to     D.  spite of
y son got a full scholarship to his dr university!
----Wow, ___________! What's he gog to study?
A. good for            B. go for it
C. what a coce        D. all the best
7. We  observe that artificial tce has already made a(n) ___________on our lives  y ways. 
A. statt       B. pact          C. pression            D. jut
8. y, as well as her brothers, ____________ a warm welcome  returng to the village last week. 
A. is giv        B. are giv      C. was giv        D. were giv
9. Kate heard a 's voice  the background, but she cou't ___________ what he was sayg. 
A. set aside         B. take back        C. make out        D. keep off
10. Most colleges now offer first-year stuts a course specially ___________ to help t succeed ically d personally.
A. desed       B. desg        C. to des       D. g desed
11. Their child is at the stage__________ she  say dividual words but not full stces. 
A. why      B. where        C. which    D. what
12. The professor warned tie stuts that on no account _____________ use mobile phones  his class. 
A. should they         B. they should        C. dare they         D. they dare
13. Tom is so dept that he never asks his parts' opion _________ he ts their support. 
A. sce             B. once             C. unless           D. after
14. The workers were not better orized, otherwise they ____________ the task  half the te. 
A. accomplished                    B. had accomplished
 C. would accomplish          D. would have accomplished
15. A dog's eatg habit requires regular trg before it is ___________ established. 
A. properly       B. widely            C. orally          D. tporarily
第二节:完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从16~35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
  I was ready to pay for my as at the grocery one night, fear seized me. My wallet was gone. I could only have left it on the G9 bus,which was now spg  the dark to some      16    station. 
  The    17   mot was quickly followed by tal math. How much te d money would it cost to replace the    18    of that little wallet?The credit cards,the driver's se,the cash,all lost to the bus. 
  Two hours later,back at my house,I heard a ock on the door. My husd     19    it while I was on the phone  the g room. "Does nifer live here?" I heard a lady say.  my husd's d was my wallet,with not a pny     20    . She left before I could     21    make it to the door to offer my tks. 
  After sharg the story one,I heard from someone,who    22    the lady as Er Smith. Without    23   ,I called to tk her. She said she    24    my wallet on a bus seat. She    25    that gog to a strger's house was a     26    move,but she decided to take the ce. "If I were  that    27   . I would t someone to try to d me," she said. 
  This one strger responded beautifully to my small    28    ,but she actually wasn't the only one. Right after Er     29    my wallet on the bus,she posted a picture of my driver's se to  one forum(论坛),tryg to see     30    yone ew me. No sooner did she leave my doorstep t I had ails from two wo whose kids go to my son's nursery d who recoized my face. I've never    31    words with those moms beyond small tall,but they ted to help. I read that people are more divided t ever,but that's not how the people I    32    td to act. 
  33   ,I feel blessed someone had ted to help a strger. Er had gone    34   what ost yone would have done,g my house on a bitterly cold night,d for that I was extrely     35    .
16. A. accessible          B.            C. unown          D. convt
17. A. face-savg        B. br-wasg      C. eye-catg       D. heart-stoppg
18. A. parts              B. contts           C. details             D. grts
19. A. ored             B. swered        C. exed           D. terrupted
20. A. missg            B. returned           C. rg           D. doned
21. A. still                B. ever               C. yet               D. ev
22. A. selected             B. appoted          C. tified           D. ed
23. A. delay               B. alarm              C. regret             D. vitation
24. A. moved               B. placed            C. oped             D. spotted
25. A. disagreed            B. comped         C. calculated           D. recoded
26. A. selfless             B. risky             C. slow                  D. personal
27. A. site                B. direction          C. situation                 D. atmosphere
28. A. crisis               B. ger           C. threat                   D. failure
29. A. got rid of              B. made use of       C. had control of          D. took possession of
30. A. if                    B. where            C. how                   D. 
31. A. recalled                 B. exged        C. repeated             D. whispered
32. A. counter               B. follow            C. consult               D. accompy
33. A. Gog away             B. Turng around     C. Loog back?         D. Cog along
34. A. to                  B. st             C. over                   D. beyond
35. A. long               B. thusiastic         C. concerned             D. grateful
第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2. 5分,满分50分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D国个选项中,选出最佳选项。
A
History Fair Competition
  Understg history is vital to understg ourselves as a people d as a nation. 
  History is much more t the study of dusty old objects d evts long past. It is  esstial part of who we are today d who we will become. Thornton fiddle School History Fair Competition makes understg history excitg,g,d fun!
  This Year's Te
  All participts must address how counication or trsportation tology has promoted the quality of life for ers throughout history. To y people,tology s computers,d-held devices,or vehicles that travel to distt pets. However,tology is also the application of stific owledge to solve a pro,toug lives  countless ways. 
  dividuals or groups may ter one of the follog categories:
  ·Perforce
  ·Docutary(纪实作品)
  ·Essay Writg
  Category Requirts
  Perforce: A dratic prestation of the topic no more t 10 utes long. If special clothes are used,they should truly represt a giv period. 
  Docutary: A visual prestation(such as a video,slide show,or computer project)no more t 10 utes long. A desktop computer,scr,projector,d loudspeakers will be available. Stuts must provide their prestations on CDs before Friday,March 23. 
  Essay Writg:  ic paper of 2,000 to 2,500 words. No illustrations(图解)are allowed. Please do not clude covers. A list of referces must be cluded. 
  portt Dates
uary 5      Suit a topic proposal to your history teacher. The teacher may require a second proposal if the first is off-topic or unclear. 
February 5      Suit a first draft of your essay,perforce script(剧本),or docutary highlights. 
February 19    A coittee of teachers will evaluate materials d give opions. Stuts t have  opportunity to prove their products. 
March 9          Suit a al draft of your essay. 
March 15          Perforce d docutary coittee preview
March 24          Thornton Middle School History Fair Competition
                   7:00A. M-9:00A. M          Participts sg  at the gym
          10:00A. M. -6:00PM.        Competition d judges' review
          7:00P.                   Awards cerony d pic
36. Accorg to Paragraph 1,what is the major goal of understg history?(    )
A. To preserve national traditions. 
B. To prepare for a history competition. 
C. To better ow the prest d future. 
D. To further explore historical mysteries. 
37. What is the te of this year's competition?(    )
A. Tology advces sce. 
B. Sce teracts with tology. 
C. Sce has made the study of history easy. 
D. Tology has proved the life of ers. 
38. ong the its provided by the school for a visual prestation are__________.
A. special clothes d a scr
B. a desktop computer d a CD
C. a projector d special clothes
D. a desktop computer d loudspeakers
39. What would a participt have to do with  essay of 1,500 words to meet the category requirt?(    )
A. clude more formation  the essay. 
B. Rove the referces. 
C. Provide a cover for the essay. 
D. Exp the details with illustrations. 
40. What will the coittee of teachers do on February 19?(    )
A. Preview perforces d docutaries. 
B. Make cots on the materials. 
C. prove the participt's first draft. 
D. Collect a second proposal from the participt. 
B
  I must have always own rg was very portt because the first ories I have as a child deal with books. There was not one night that I don't rber mom rg me a storybook by my bedside. I was extrely spired by the t way the words sounded. 
  I always ted to ow what my mom was rg. Hearg mom say," I 't believe what's prted  the newspaper this morng," made me t to grab it out of her ds d read it myself. I ted to be like my mom d ow all of the tgs she ew. So I carried around a book, d each night, just to be like her, I would pretd to be rg. 
  This is how everyone learned to read. We would start off with stces, t paragraphs, d t stories. It sed  ung journey, but ev as a six-year-old girl I realized that og how to read could op y doors.  mom said," The -D-Y is  on the top shelf," I ew where the dy was. My progress  rg raised my curiosity, d I ted to ow everytg. I oft found myself tg my mom to drive more slowly, so that I could read all of the road ss we passed. 
  Most of my rg through prary, middle d high school was factual rg. I read for owledge, d to make A's on my tests. Occasionally, I would read a novel that was assed, but I 't joy this type of rg. I liked facts, tgs that are concrete. I thought ytg abstract left too much room for argut. 
  Yet, now that I'm grog d the world I once ew as g so sple is becog more complex, I d myself ng a way to escape. By opg a novel, I  leave d my burs d ter to a wonderful d mysterious world where I  now a new character.  these worlds I  become yone. I don't have to write down what happed or what tique the author was usg  he or she wrote this. I just read to relax.
  We're taught to read because it's necessary for much of hu understg. Rg is a vital part of my life. Rg satisfies my desire to keep learng. d I've found that the possibilities that lie wit books are itless. 
41. Why did the author t to grab the newspaper out of mom's ds?(    )
A. She ted mom to read the news to her.
B. She was xious to ow what had happed.
C. She cou't wait to tear the newspaper apart.
D. She cou't help but stop mom from rg.
42. Accorg to Paragraph 3,the author's rg of road ss dicates___________
A. her unique way to locate herself
B. her eagerness to develop her rg ability
C. her effort to rd mom to obey traffic rules
D. her grog desire to ow the world around her.
43. What was the author's view on factual rg?(    )
A. It would help her update test-tg skills. 
B. It would allow much room for free tg. 
C. It would provide true d objective formation. 
D. It would help shape a realistic d serious attitude to life.
44. The author takes novel rg as a way to___________.
A. explore a tasy d
B. develop a passion for g
C. learn about the adult counity
D. get away from a confusg world
45. What could be the best title for the passage?(    )
A. The Magic of Rg
B. The Pleasure of Rg
C. Grog Up with Rg
D. Rg Makes a Full 
C
  How does  ecosyst(生态系统)work?What makes the populations of differt species the way they are?Why are there so y flies d so few wolves?To d  swer,stists have built matatical models of food webs,notg who eats whom d how much each one eats. 
  With such models,stists have found out some key prciples operatg  food webs. Most food webs,for stce,consist of y weak ks rather t a few strong ones.  a predator(掠食动物)always eats huge numbers of a sgle prey(猎物),the two species are strongly ked; a predator lives on various species,they are weakly ked. Food webs may be doated by y weak ks because that arrt is more stable over the long term. If a predator  eat several species,it  survive the extction(灭绝)of one of t. d if a predator  move on to other species that is easier to d  a prey species becomes rare,the switch allows the oral prey to recover. The weak ks may thus keep species from drivg one other to extction. 
  Matatical models have also revealed that food webs may be unstable,where small ges of top predators  lead to big effects throughout tire ecosysts.  the 1960s,stists proposed that predators at the top of a food web had a surprisg ount of control over the size of populations of other speciesclug species they did not directly attack. 
  d unpned hu activities have proved the idea of top-down control by top predators to be true.  the o,we fished for top predators such as cod on  dustrial scale,while on d,we killed off large predators such as wolves. These actions have greatly affected the ecological ce. 
  Stists have built  early-warng syst based on matatical models. Ideally,the syst would tell us  to adapt hu activities that are pusg  ecosyst toward a breakdown or would ev allow us to pull  ecosyst back from the bordere. Prevtion is key,stists says because once ecosysts pass their tippg pot(临界点),it is rarkably difficult for t to return. 
46. What have stists discovered with the help of matatical models of food webs?(    )
A. The livg habits of species  food webs.
B. The rules governg food webs of the ecosysts.
C. The approaches to studyg the species  the ecosysts.
D. The differces bet weak d strong ks  food webs.
47. A strong k is found bet two species  a predator______
A. has a wide food choice
B.  easily d new prey
C. sticks to one prey species
D.  quickly move to other place
48. What will happ if the populations of top predators  a food web greatly e?(    )
A. The prey species they directly attack will die out. 
B. The species they directly attack will turn to top predators. 
C. The livg viront of other species will r unged. 
D. The populations of other species will experce unexpected ges. 
49. What conclusion  be drawn from the exples  Paragraph 4?(    )
A. Uncontrolled hu activities greatly upset ecosysts. 
B. Rapid economic developt threats al habitats. 
C. Species of coercial value doate other species. 
D. dustrial activities help keep food webs stable. 
50. How does  early-warng syst help us t the ecological ce?(    )
A. By gettg illegal practices under control. 
B. By stoppg us from g large predators. 
C. By brg the bro-down ecosysts back to normal. 
D. By sg the urt need for tg prevtive action. 
D
  Would you BET on the future of this ?He is 53 years old. Most of his adult life has  a losg struggle st debt d misfortune. A war jury has made his left d stop functiong,d he has oft   prison. Driv by heavows-what motives,he deteres to write a book. 
  The book turns out to be one that has appealed to the world for more t 350 years. That former prisoner was Cervtes,d the book was Don Quixote(《堂吉诃德》). d the story poses  terestg question: why do some people discover new vitality d creativity to the d of their days,while others go to seed long before?
  We've all own people who run out of st before they reach life's halfway mark. I'm not tg about those who fail to get to the top. We 't all get there. I'm tg about people who have stopped learng on grog because they have adopted the fixed attitudes d opions that all too oft come with passg years. 
  Most of us, fact,progressively narrow the variety of our lives. We succeed  our field of specialization d t become trapped  it. Notg surprises us. We lose our sse of wonder. But,if we are g to ,the opportunities are everywhere. 
  The tgs we learn  maturity seldom volve formation d skills. We learn to bear with the tgs we 't ge. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to please,some people are never gog to love us idea that troubles at first but is evtually relaxg. 
  With high motivation d thusiasm,we  keep on learng. T we will ow how portt it is to have g  our life. However,we  achieve g only if we have made a coitt to sometg larger t our own little egos(自我),whether to loved ones,to fellow hus,to work,or to some moral concept. 
  y of us equate(视......等同于)"coitt" with such "carg" occupations as tg d nursg. But dog y orary job as well as one  is  itself  irable coitt. People who work toward such exce whether they are drivg a truck,or runng a storake the world better just by g the d of people they are. They've learned life's most valuable lesson. 
51. The passage starts with the story of Cervtes to show that_________. 
A. loss of freedom stulates one's creativity
B. age is not a barrier to achievg one's goal
C. misery spires a  to fight st his fate
D. disability not stop a 's pursuit of success
52. What does the undered part  Paragraph 3 probably ?(    )
A. d one's struggle for liberty. 
B. Waste one's ergy tg risks.
C. Miss the opportunity to succeed. 
D. Lose the terest to contue learng. 
53. What could be ferred from Paragraph 4?(    )
A. Those who dare to try oft get tselves trapped. 
B. Those who td to tk back  hardly go ahead. 
C. Opportunity favors those with a curious d. 
D. Opportunity awaits those with a cautious d. 
54. What does the author td to tell us  Paragraph 5?(    )
A. A tough   tolerate sufferg. 
B. A wise   live without self-pity. 
C. A  should try to satisfy people around . 
D. A  should learn suitable ways to deal with life. 
55. What is the author's purpose  writg the passage?(    )
A. To provide guce on g a gful adult life. 
B. To stress the need of shoulderg responsibilities at work. 
C. To state the portce of eratg motivation for learng. 
D. To suggest a way of pursug exce  our lifelong career. 
绝密☆启用前
2019年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)
英语  笔试
第Ⅱ卷
注意事项:
1. 用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。
2. 本卷共6小题,共35分。
第三部分:写作
第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。
  Haze Mabry,who has worked as a school keeper for thirt years,walks to the school bug every day d pties garbage s,wipes down bathrooms d mops wet messes  the hallways. 
  Last Friday,after he arrived at the school,stead of g garbage to  up,he found ost 800 stuts g the hallways with ade cards,blog noisakers d sg a full-throated happy birthday to . It was his 80th. As he walked the long hallway,some popped out of e to hug . They ded  so y cards that they filled several large boxes. Touched by their thusiastic expression of affection. Mabry tked t all. "They're like my childr,"Mabry said. 
  On a regular day,stuts at the school sometes come up to  to say they're not g well or other tes to tell  about sometg that happed at break. He ows most of the kids at the school,but 't ne each one. Some of t make  ow t. Like Faith,who oft forgets her backpack  the cafeteria,d Lucy,who just ts a hug. 
  "He won't brag(夸耀)on self,but it doesn't matter what he's dog or where he is,he will always stop what he's dog to take care of a child if that child is havg a bad day. If a child approaches ,he will pause to give that child his undivided atttion. He's the most loved one  this bug,"said Lori Gilreath,a rg teacher. 
  Mabry works circles around all the stuts,g up messes others don't t to touch. He doesn't expect a lot. Mabry said he 't pned to do much for his milestone birthday,so he was happy the stuts had prepared the surprise celebration. 
  Over the d,he worked through the piles of ade cards at his house. One card from a stut stood out to . It read: "Mr. Haze,you are my sunse."
56. What is Mabry's daily work as a school keeper?(no more t 5 words)
57. How did the stuts celebrate Mabry's birthday?(no more t 15 words)
58. What does the undered word  Paragraph 2 probably ?(1 word)
59. Why is Mabry's presce at the school portt?(no more t 10 words)
60. Who is the "sunse"  your life?Please exp. (no more t 20 words)
第二节:书面表达(满分25分)
假设你是晨光中学的李津,英国友好校将派教师来你校参加为期一周的暑期交流活动。活动期间,英方教师Chris 将做一个有关西方艺术的讲座、现就讲座内容征求你校学生的意见。请根据以下提示给Chris写一封电子邮件:
(1)你喜欢的讲座话题(从音乐、美术、舞蹈中任选其一);
(2)选择该话题的原因及关于该话题你感兴趣的内容;
(3)希望从中有何收获。
注意:
(1)词数不少于100:
(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;
(3)开头和结尾已给出、不计入总词数。
Dear Chris,
  I'm Li ,a stut at gug High School.
  _____________________________________________________________________________________________________________此处不能答题__________________________________________________________
  Tk you for your te. 
Yours,
Li 
绝密★启用前
2019年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)
英语笔试参考答案
第I卷
第一、二部分(Key to 1~55)
1. D   2. A    3. B   4. C   5. D   6. A   7. B   8. C    9. C       10. A
11. B    12. A   13. C   14. D   15. A    16. C    17. D   18. B     19. B   20. A
21. D    22. C    23. A    24. D    25. C   26. B   27. C    28. A    29. D    30. A
31. B    32. A    33. C    34. D     35. D    36. C    37. D    38. D    39. A    40. B
41. B    42. D    43. C    44. D     45. C    46. B     47. C    48. D     49. A    50. D
51. B     52. D    53. C    54. D    55. A
第Ⅱ卷
第三部分
第一节
Some possible swers:
56. g the(school)bug. 
Or: Dog(the)g.
Or: He s the(school)bug. 
Or: He does(the)g. 
57. By g the hallways,blog noisakers,sg a song,g  cards,d hug . 
Or: By g the hallways with(ade)cards,blog noisakers,sg a song,d hug . 
Or: They ed the hallways,blew noisakers,sg a song,ded  cards,d hugged . 
Or: They ed the hallways with(ade)cards,blew noisakers,sg a song,d hugged . 
58. Love. 
Or: g. 
Or: Foness. 
59. (Because)he loves/cares about(the)stuts d works hard. 
Or: (Because)he loves(the)stuts d is devoted to his work. 
Or: (Because)he is d/carg/helpful to the stuts,d hard-worg. 
Or: (Because)he is regarded as a d/warm-hearted/helpful/carg d hard-worg . 
60. My father/mother. (Because)he/she loves me d courages me  I'm faced/confronted with difficulties. 
Or: My teacher. (Because)he/she cares about me d prepares me for my future career. 
Or: My frd. (Because)he/she brgs me joy/happess d gives me a lot of comfort/help/court. 
*以上答案仅供参考
评分标准
分值 描述 2分 针对问题作出了正确的回答,内容清晰、完整!同时,语法、单词拼写(含大小写)准确无误,且答题所用词汇数量符合题自要求。 1.5分 针对问题作出了正确的回答,内容全面,但答题所用词汇数量超出题目要求的数量较多,或存在个别因粗心或笔误引起的语法或单词拼写(含大小写)错误,对表达含义基本不构成影响。 1分 语法或单词拼写基本准确,但回答内容不够全面,缺乏部分主要信息;或针对问题作出了基本正确的回答,但组织语言过程中存在一至两处明显的语法或单词拼写错误,且错误易引起歧义或误解。 0分 答非所问;回答过手简略或草率,难以理解或者是没有意义的单词堆砌。 第二节
一、评分原则
1. 本题总分为25分,按5个档次给分。
2. 评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后综合给分。
3. 词数少于100的,从总分中减去2分。
4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。
5. 拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。每错误书写3个单词从总分中减去1分,原则上不超过3分,重复的不计。英、美拼写及词汇用法均可接受。标点符号错误,将视其对交际的影响程度的情减分。
6. 如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。
二、内容要点
1. 你喜欢的讲座话题(从音乐、美术、舞蹈中任选其一);
2. 选择该话题的原因及关于该话题你感兴趣的内容;
3. 希望从中有何收获。
三、各档次的给分范围和要求
分数档 内容 语法结构和词汇 衔接和连贯 整体效果 第五档21-25分(很好) 覆盖所有内容要点,并有适当发挥。 应用了较丰富的语法结构和词汇;表达准确、地道;有个别错误,但不影响对写作内容的理解。 有效使用衔接手段,内容连贯,结构紧凑 具备较强的语言运用能力;完全达到了预期的写作目的。 第四档16-20分(好) 覆盖所有内容要点。 应用的语法结构和词汇能满足任务要求;表达基本准确,些许错误对写作内容的理解影响不大。 应用了简单的连接成分,全文结构较紧凑。 达到了预期的写作目的 第三档11~15分(一般) 漏掉一些内容,覆盖部分内容要点。 应用的语法结构和词汇能基本满足任务要求;有一些错误,对写作内容的理解造成了一定影响。 应用了简单的连接成分,内容基本连贯。 基本达到了预期的写作目的。 第二档6-10分(较差) 漏掉或未描述清楚一些主要内容,有一些无关内容。 语法结构单调,词汇项目有限;错误较多,且在很大程度上影响了对写作内容的理解。 较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。 信息未能清楚地传达给读者。 第一档1~5分(差) 明显遗漏主要内容,写了一些无关的内容,可能未理解试题要求 语法结构单调,词汇项目有限;错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。 基本信息未能传达给读者。 0分 未能传达给读者任何信息;内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。